onsdag den 12. august 2009

Biscotti

I går bagte jeg biscotti til søndagens barnedåb! Vi får gæster hele weekenden, og søndag bliver vi 30 mennesker til at fejre Helenas dåb. Jeg har som sædvaneligt svært ved at begrænse mig, men da det skal holdes hjemme, har jeg rigeligt at se til med oprydning og rengøring og klargøring!

I går blev der dog tid til lidt køkkensysler. Først ville jeg bare bage en dobbelt portion af de lækre italienske mandelbiscotti, men så kom jeg til også at lave en variant med chokolade, kakao og hasselnødder.

Opskriften jeg har er fra en ægte italianerinde :-) OG det er den bedste opskrift! Mange af dem, der ellers findes har for få nødder eller har smør i… NIX!!!!

IMG_0144

Jeg synes de smager bedst når de ikke er alt for mørke, så synes jeg nemlig de mister lidt af friskheden. Det betyder dog ikke at de ikke skal være HELT tørre… Hvis det skal være rigtigt dyppes de jo i en sød vin, som tilbehør til kaffen, men jeg kan nu bedst lide dem “au naturell”…

 IMG_0148

Italienske mandelbiscotti

3 store æg

500 g sukker

kornene af 1 vanilliestang

fintrevet skal af 1-1½ appelsin

500 g mel

1 tsk bagepulver

1 knsp salt

500 g mandler

Æg, sukker, appelsinskal og vanillie piskes godt og længe – mel, salt og bagepulver blandes og piskes i. Mandlerne vendes i med en dejskraber.

Bred dejen ud i 6 stænger i bagepladens længde – ca. 2x4x25

Bages i 20 min ved 200 grader C. Tages ud og afkøler i ca. 10 min, hvorefter de skæres i ca 1 cm tynde skiver med en brød kniv (SKÆRES – ikke trykkes). Læg dem med siden op af og bag dem yderligere 15-20 min.

De mørke biscotti er bagt med 5 æg, 500 g sukker, citronskal, 350 g mel, 100 g kakao, 150 hk. chokolade og 500 g ristede hasselnødder, ingen vanillie– og så bare på samme måde…

2 kommentarer:

Mette sagde ...

Mums, de ser lækre ud :-)
Jeg er helt på dit hold, der skal absolut ikke smør og den slags i.

Hav en rigtig god dåbsfest!!!

MissMuffin sagde ...

Uhm, de ser virkeligt lækre og meget flotte ud..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...