torsdag den 11. marts 2010

Alpakkakjole til Filippa

Så blev endnu et projekt færdigt – det er denne vinterkjole i det bløde, skønne alpakka. Til trods for det simple hulmønster gav det lidt problemer at få hullerne lige over hinanden…

IMG_1010

Kjolen skulle være lysegrå – synes jeg – så kunne man tilsætte farve via strømpebukser og bluser. Filippa synes dog det var lidt kedeligt med grå, min søde garn-pusher Maren foreslog et par pinde lyserød i kanterne.

 

 

Den kan maskinvaskes, hvilket er dejligt… Det er alpakkaen fra Sandnes garn, der kan det. Kjolen er strikket med rundpind, så det første stykke er bare afsted det gå – og var min underholdning da vi i efteråret kørte til Holland og besøge min forlovedes familie. Derefter lå kjolen stille til i forrige uge!

 

IMG_1012

Knapperne købte jeg på strikkefestival på fanø i september – de er fra Du Store Alpakka – men købt hos nogle nordjyder :-)

Små bitte malede blomster – synes de var fine til den grå og lyserøde kjole!

 

 

 

 

Jeg synes så det ville være lidt sødt at hele opslagskanten var lyserød, var spændt på at se om det ville ses i gennem, men heldigvis ikke – det ses bare når hun sidder eller noget.

IMG_1014

Specifikationer
Opskrift: Spencerkjole fra Sandnes alpakka 0-4 år model 11 (0808 baby/småbarn) 
Materialer: Sandnes mni alpakka 50 g = 150 m) 
Farve: Lysegrå og lyserød 
Købt hos: Ribe broderi og garn
Pinde: 3 og 2½ (skulle nok have strikket mønsterdelen på 2½, den blev lidt løsere) 
Str: 3 år – men længde som 4+ Lagde 10 cm til 
Ny teknik: Oplægningskant og den kant hvor kjolen lukkes med slids og overlap.. 
Bemærkninger: Allerede et hit – har været på 2 dage og holder til børnehave. Hun ELSKER den – og jeg kan lide den.. stor nok til brug næste år.

5 kommentarer:

Strikkeheksen sagde ...

Den er simpelthen utrolig fin, det lyserøde og grå klæder hinanden rigtig godt :-)
Det er i den grad prikken over i´ et med den lyserøde belægning - kan godt forstå, at pigebarnet er tilfreds, der er jo også lidt prinsesse over det lyserøde bånd :-)

Clemme/Trine sagde ...

Den er blevet super sød :)

Mette sagde ...

Det er lækkert med den tykke kant forneden - og god idé at lave den lyserød :-) Det kan altså godt betale sig at gøre lidt ud af finishen. Det skal jeg vist huske mig selv på :-)

Pia sagde ...

Den er smadder sød og klæder datteren godt. Jeg er vild med knapperne.

Kristine sagde ...

Hold da op!
Den er SUPER sød ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...