søndag den 15. november 2009

1. akt af mit nye projekt…

Efter mange års overvejelser har jeg i går købt ind til et større projekt. 1 broderet juletræstæppe. Jeg har overvejet det siden jeg boede hjemme (ca. 12-15 år vel), men der har været flere grunde til jeg ikke har gået i gang.

  1. Jeg vil kun sidde med det i vintermånederne – deraf har tanken og mønsterkiggeriet også mest begrænset sig til disse måneder.
  2. Det er dyrt
  3. Jeg ville ikke lave et færdigt kit, stoffet er næsten altid meget groft (hessian 4-5 tråde/cm) og det ville jeg ikke have.
  4. Jeg ville have det rundt (! tænk lige over det !)
  5. Kan rigtig godt lide de simple, smukke motiver med grantræer og sne og lidt kranse, men synes på den anden side at når nu der er børn, så skal der da være nisser på!!!
  6. Jeg har ikke rigtig broderet før – lidt i skolen på det hæslige stof med huller og sammenlimet tråde – AIDA – og så en gang for 13-14 år siden en lille ting til et bryllup.

MEN så i mandags var min mor og jeg nede i den lokale garnforretning Ribe Broderi & Garn – den ejes af en meget sød og hjælpsom dame, Maren. Der er simpelthen alt i den butik – GARN, stof, broderiartikler, patchworkting, knipleudstyr, orkisdimser, smykkeartikler, knapper i stor stil og sikkert en masse mere jeg endnu ikke har opdaget!

Jeg stod – endnu en gang – og kiggede i Ingrid Plums jule korsstingsbøger og pludselig var tanken der bare, det er da det!

Det var lavet på 5-tråds, med akryltråd, det var enkelt, der var nisser, det var firkantet… Maren hjalp mig med at regne det om, så nu er det på 7 trådet ubleget hørlærred, med blomstergarn (4 tråde) og kvadratisk!!!

Og i går gik jeg så i gang med at ri – idag begyndte jeg at brodere…

Og nej, det skal ikke være færdigt i år!

Da min mor og jeg stod og kiggede, fik jeg vist sagt jeg ikke ligefrem behøvede en ny hobby, men det er jo stadigvæk garn, sååååååå…

I øvrigt er det min sidst dag på barsel…

IMG_0705 IMG_0709 IMG_0712

4 kommentarer:

Clemme sagde ...

Og den lille skattepige hjælper med at tælle ;) 1, 2 hænder...og så forfra igen :D

Strikkeheksen sagde ...

Du milde, gad vide hvor mange akter det tæppe kommer i? ;-) Men det er jo jul igen og igen og igen og igen ...... ;-)

Hun er skøn din lille datter og sikkert snart klar til at hjælpe :-)

Mette sagde ...

Du er da for vild :-)

Jeg begynder faktisk også at få lyst til at brodere lidt igen, det er godt nok mange år siden jeg sidst har leget med det. Men ligefrem et juletræstæppe - hm, jeg starter nok med noget i lidt mindre målestok ...

Clemme sagde ...

Hvor langt nåede du egentlig med det tæppe, inden det blev jul ? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...