fredag den 31. december 2010

Godt nytår…

Alle I blogland ønskes et godt nytår! 
IMG_2152
Vi har kransekagen på plads – og ja man kan godt se at fotografen har snydt og drejet kransekagen så den syner mest lige – men ak – skyggen afslører det hele :-)
Jeg elsker kransekage, men altså kun RIGTIG kransekage – ikke det der supermarkedssukkermasse.. Og bagerens er jo ikke til at betale! Og det er så hyggeligt at lave selv. Jeg bruger en gammel opskrift:
100 g mandler, 200 g sukker, 2 æggehvider og 500 g god marcipan.
Sukker og mandler blendes fint og æggehviderne blendes med. æltes med marcipan. Lægges koldt i nogle timer – rulles ud til lange stænger 350-400 g til 90 cm stænger – formes, de to mindste er 7,5 cm og så stiger det med 2,5 cm per omgang! Bages v. 190 grader i ca. 10-14 min.
Vi har inviteret venner og bekendte forbi til eftermiddagskaffe – så derfor 2,70 m kransekage plus lidt konfekt, slik, chips, kaffe og champagne! Så er der lidt for alle :-)
Iaften står den på hygge med vores 4 piger – så vi skal have hj. lavet sushi,  fondue og hj. lavet is.
Vi har haft et begivenhedsrigt år med bryllup, sætte hus i stand, flytning og her til sidst en stor børnehavepige, der lige pludselig begyndte i skole! Mere om det i et senere indlæg!
GODT NYTÅR!

1 kommentar:

Strikkeheksen sagde ...

Ved du hvad? At den er lidt skæv betyder jo ikke noget for smagen ;-) Jeg synes det er imponerende at lave sådan en kæmpe selv :-)

Rigtig godt nytår til dig og din familie - godt at du er begyndt at blogge igen :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...