onsdag den 27. april 2011

Vores nye have…

Efter vi er flyttet på gården vil jeg gerne hurtigt i gang med en dejlig have!
Jeg har haft have før, men dajeghar boet til leje, har det været småt med de store anlæg og formændringer. På grund af min manglende erfaring, iver for at komme godt fra start og nogle “forhindringer” i området jeg ikke kunne passe ind, bestemte jeg mig for at konsultere en havearkitekt. Vi fik fat i Lilly Ravn fra Havearkitektgruppen, som først var herude i et par timer og snakke om alle mine mange mærkelige ønsker. Hun tegnede denne skitse, som vi er meget glade for! Det var rigtig dejligt at der kom plads til næsten alle ønsker - der var mange - og der er taget hensyn til at den skal kunne passes og være overkommelig!
Da det kun er mig, der rigtig er haveinteresseret, og jeg har vel og mærke en del andre interesser også – og mit job og ikke mindst børnene, så måtte en del af haven godt være rimelig ekstensiv. Men plads til hjemmeavl, leg og brug af haven for alle i familien.
IMG_2512
Vi deler den op i 2 store dele – til venstre har vi haven omkring huset i midten – og til højre den ydre have… Hele arealet er vel 2500-3000 kvm – de to streger ned midt gennem haven er vejene ind til og udenom kostalden (en af udfordringerne!).
I år koncentrerer vi os om “forhaven og parkeringsarealet”. Planen er så at vi til efteråret skal plante læhegn/skoven som giver rammen i den ydre have.
IMG_2513
I sidste uge ryddede vi træerne i den “gamle” forhave – og i går begyndte jeg at plante bøgehæk til at indramme parkeringsarealet. Vi fortsætter i dag…. 62,5 m dobbeltrækket hæk. Heldigvis er planterne pæne. Har købt 3 årige hækplanter i str. 50-80 cm – de er heldigvis nærmere 80 end 50.
Tilsidst et par billeder fra i går…
 IMG_2509IMG_2508 
IMG_2510

2 kommentarer:

Clemme/Trine sagde ...

Hold da ellers op der sker noget, jeg glæder mig til at se det :)

Fru P sagde ...

Vild projekt! - det må simpelthen blive så fedt, når det hele er nået...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...